Jom Jimat Masa Shopping Semasa PKPP Bersama!

Hi semua! Harini Hargapedia nak share dekat korang cara untuk jimatkan masa shopping. Musim PKPP ni kita kena bertimbang rasa. Sekarang nak masuk kedai, supermarket kena ikut SOP kan. Scan code, pakai mask and sanitiser. Nak masuk kedai pun ada limit.

Jadi kita kena la fikir orang belakang. Beli barang dengan cepat supaya orang lain pun boleh masuk juga. Tapi macam mana nak beli dengan cepat? Kita nak kena bandingkan harga dulu kan. Haa meh Hargapedia bagitahu macam mana nak shopping laju zaaapp zap! Dah settle!

  1. Bandingkan harga barang sebelum keluar rumah

Mesti ada yang tertanya-tanya "EH! Kalau tak pergi kedai tu macam mana nak tahu harga?" Ni ada satu rahsia nak bagitahu. Kan korang boleh tengok dekat sini.

Hargapedia-Bandingkan-Harga

Nampak tak? Harga daripada Econsave, Giant, Tesco dan macam-macam lagi ada dekat sini. Senang kan boleh tengok dkt sini je!

2. Rancang barang yang perlu untuk dibeli.

Buat list barang yang kita nak beli. Yang ni mesti dah ramai tahu buat kan.

Tapi.. dekat sini Hargapedia nak bgthu cara yang lagi senang. Sambil bandingkan harga, boleh buat shopping list sekali.

Hargapedia-My-List

Tambah je dekat "My List" dengan button "+" tu. Senang kan? Dia akan bagitahu mana nak dapatkan paling murah & akan alert kita bila harga barang turun.

3. Beli Online jerr!

Tahu tak sekarang barang dapur boleh dapatkan secara online? Tahu tahu je barang dah sampai depan rumah. Tak payah la nak beratur panjang panjang tu. Skip the line gituu! Barang online skrg pun banyak jugak yang murah berbanding offline tau.

HargaediaBandingkan-Online-dan-Offline

Macam milo ni. Paling murah dekat shopee. Dapat jimat RM1.31! Kan banyak tu jimat. Kalau semua barang yang kita nak beli dapat jimat RM1 kan jimat banyak tu. Hujung tahun dah boleh beli kereta satu. Eh

4. Guna Kod Promosi Masa Shopping!

Wahhh ni part paling best! Ada banyak giler kod promo sekarang. Dapat jimat sampai 50% tau dengan kod promo!

Hargapedia-Pomo-Codes-1

Sekarang cuba fikir, kalau semua orang tahu macam mana nak jimatkan masa membeli barang, tak perlu kita nak beratur panjang dah bila nak masuk kedai kan. Jom share tips ni dekat family and kawan-kawan rapat kita jugak! 😄

Oh ya, semua ni boleh buat dengan 1 apps sahaja. Apps apa tu? Semestinya Hargapedia!! Sekarang Hargapedia boleh bandingkan harga online dan offline tau! Jom download & jadi pembeli bijak! 😄